Новата седмична мисия на съквартирантите във "ВИП Брадър" – да влязат в ролята на актьора от минисериала "Малката булка от Ню Ханди" разбуди духовете в Къщата. Актьорът Христо Живков обаче предизвика катастрофа, по-голяма от всичко, което се е случвало в предаването.
Ицо отказа да участва в отредената му роля - да е интимно близък с Емануела и да влезе в образа на персонаж, който е отчасти близък със самия него.

"На много линии не ми харесва моята роля. Но категорично отпада идеята да участвам в епизод, в който се женя, целувам, прегръщам и ходя гол", изригна звездата от Холивуд.

"Този филм го отказвам както в живота. На 10 предложения взимам 1. Причините да откажа са точно три: ирония и автоирония, прекаляване и унижение", уточни той.

Това провокира Торнев да говори с Големия брат, а съквартирантите се разделиха на две по  отношение на Христо - едни го подкрепиха, други не.
 


"Връзката с Емануела е доста неприемлива за него, а и има намесени реални имена на хора и места, с които е работил и това не му харесва", поясни режисьорът.

Отговорът на Големия брат обаче бе шокиращо категоричен: "Трябваше да се надсмеете на някои епизоди от живота си. Христо, ясно е, че този дом не е най-луксозният дом, който си обитавал, но тук си по свое желание.

"Самоиронията е качество, което притежавам. Това не е пазарлък - аз обичам една жена. Любовта ни е прясна, това би я съсипало и това няма цена. В 95% от ролите, в които съм бил с жена съм ги отказвал - няма да се съглася сега. Това удря на много лошо място - аз любовта си няма да я рискувам и загубя", поясни Ицо и окончателно отказа да изпълни задачата.

Затова Големият брат обяви мисията за напълно провалена! Това го накара да наложи санкции, невиждани до момента в предаването. Съквартирантите останаха без съдове и всякакви видове прибори. Нямат вече и цигари алкохол, завивки, чаршафи, възглавници. Простиха се и със слънчевите си очила и разкрасителните продукти. Но най-страшното се оказа, че ще бъдат и без ток и вода, както и без достъп до склада, басейна, фитнеса и пиано бара.
 

 


И това не беше всичко. Емануела не даде всичките си цигари и нагло запали една с мотива, че е по-специална, а другите са "смотани" и може да си пуши.
 

Това обаче струва прескъпо на всички - останаха и без мебели. В Къщата вече няма дивани, столове и всякаква мека мебел.