Румен и Ваня са млада двойка, която изостави суетата и лъскавите купони в центъра на Бургас, за да се посвети на земеделието, работата и живота сред природата край града. Те още не са навършили 30 години, имали са работа, допреди няколко години изобщо не са се занимавали със земеделие, а тихият живот е бил абсолютно непознат. Той е от Стара Загора, а тя – винаги е била в сърцето на Бургас и е свикнала с ежедневието в центъра.
Двамата обаче решават да направят кардинален завой и преди година и половина оставят служебните си места в града и купуват имот на село. Нямат никакъв опит - нито в градината, нито в строенето на къща. Решават и го правят! Така отглеждат и малката си дъщеричка, радвайки се на чист въздух и спокойствие, далеч от всекидневния стрес и шум, суетата, задръстените улици. Ценностите им вече са други! Пред пъпа на Бургас те избират вилната зона на Изворище. Новият им дом дори няма адрес и номер на улица.
 

Къщата, която купуват, е пострадала от пожар, но там двамата виждат своето бъдеще. Ваня разказва, че са нямали събрани много пари и купуват парцела с 2000 лева, а останалата сума изплащат. Днес на мястото на старата съборетина е тяхната вила, чието име е „Villa Dreams“ - „Мечта“. Там двамата обичат да посрещат гости, това ги откъсва от безкрайната земеделска работа. Румен ги посреща с джип, защото пътя към имота е като оффроуд-приключение.

Младото семейство разказа какво ги накара във време, тотално подчинено на водата, технологиите и стремеж към областните центрове, те да се отдадат на земеделие – във вихъра на младостта и красотата си, съобщава Burgasinfo.com.
 

„Да дойдем да живеем на село беше голяма мечта и на двамата. Затова и ни се получават нещата, защото правим всичко с голямо желание и любов. Дойдохме, за да живеем екологично, за да дишаме чист въздух, детенцето ни да живее на свобода“, разказаха те. Напускайки работа и заживявайки на село, за Румен и Ваня собственият им труд и плодовете от градината стават единственото им препитание и носител на доходи. Всеки спечелен лев, обаче се инвестира обратно в отглеждането на продукция. Румен каза, че буквално с последните си 200 лева е изградил парника, който показва с гордост. Двамата си имат страница в социалните мрежи – „Градината на кака Ваня“, и там продават тази част от продукцията, която е повече от необходимото им, за да живеят.. Всичко, което произвеждат е био и екологично чисто.
 

„Осъзнаваме с колко боклуци ни тровят в града и затова дойдохме да живеем тук, всичко, което произвеждаме и с което се храним е екологично чисто. Обработваме цялото място 100%. Например виждаш, че сме засяли зеле в лозето, за да можем максимално да използваме всеки сантиметър от земята си. Това е най-голямото ми удоволствие – минавам в градината, късам, хапвам“, разпалено разказа за новия си живот Румен. Сам се обучава, сам си прави компостер. Младата двойка се гордее с рекордно голям домат – цял един килограм, който са отгледали в градината си. Красивата им дъщеричка е само на 2 години, но вече проявява интерес към земеделието. Познава всеки плод, зеленчук или овошка, които са насадени в градината и може да ги назове по име. Детето често хваща малка лопатка и се опитва да помага на майка си в работата, макар за нея да има построена специална детска площадка с къщичка, пързалка, люлка и дъска за рисуване. „Много съм щастлива, радвам се и съм благодарна, че сме избрали този начин на живот. Като започна да работя в градината и губя представа за времето. Знам само кога са понеделник, сряда и петък – дните ни за доставка“, споделя Ваня.