Огромни пламъци обхванаха бежанския лагер край френския град Кале, известен като „Джунглата”. Инцидентът стана точно в момента, в който властите започнаха разрушаването на лагера, съобщава Би Би Си.
Най-малко един контейнер с газ е избухнал, при което е ранен един имигрант.
 

Разчистването на лагера започна още в понеделник, когато 4000 от общо 7000 имигранти бяха преместени от пренаселената „Джингла” на други места из Франция. С началото на операцията имаше сериозни опасения, че много от чужденците ще окажат съпротива при преместването. Като цяло, обаче, акцията протича спокойно.
 

Огънят тръгнал от бараки на главен път, водещ към лагера. Постройките са изпепелени. Предполага се, че палежът може да е последен отчаян опит на някои от бежанците да окажат съпротива на преместването.
 

Префектът на департамент Па-дьо-Кале заяви, че било традиция сред имигрантите да унищожават домовете си преди да си тръгнат. Днес чужденците се наредиха на дълги опашки да чакат автобусите, които да ги разселят из франция. В същото време строителни бригади започнаха демонтирането на „Джунглата”.
 

Очаква се разрушаването на печално известния лагер, намиращ се в близост до Ламанша и на пътя между Франция и Великобритания, да приключи до петък.
 

Превод и редакция: БЛИЦ