Мicrosoft работят над няколко нови ъпдейта на Skype за Android. Актуализациите имат за цел да подобрят сигурността на мобилното приложение и качеството на разговорите. Очаква се до няколко седмици всички потребители да могат да се възползват от предимствата на новите функции. Първото подобрение е свързано с възможността да продължим да си чатим с приятел и да продължим дискусията, дори ако той напусне разговора. Тази функция е предназначена специално за груповите видео чатове.

В крайна сметка това означава, че aко човека, който стартира груповото обаждане го напусне останалите участници ще могат да продължат да си комуникират без него, информира AndroidAuthority. Toва нововъведение ще бъде много полезно за корпоративните потребители. Microsoft са подготвили и няколко интересни промени в интерфейса на Skype за Android.За в бъдеще раздела "Call Phones" вече ще се казва "Calls". На по-късен етап новото име ще стане част и от платформата iOS.

Потребителите ще могат само с едно кликване да имат достъп до списъка с аудио и видео обаждания. Microsoft ще улеснят процеса за купуване на Skype кредит от смартфоните. Ако продължавате да използвате гласова поща е добре да знаете, че вече ще можете да оставяте видео съобщения. Разработчиците са се погрижили да отстранят някои бъгове в работата на Skype. Всички тези подобрения ще ни позволят да правим по-качествени и сигурни разговори.