Доста фантасмагорично твърдение. Не пуснахте онази част от интервюто, в която Борисов казва, че е поканил Карадайъ на разговори, за да пита дали ДПС иска да участва във властта. Сега обвинява опонента си в правеното на същото - това е лицемерие. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерката на БСП Корнелия Нинова по повод на думите на Бойко Борисов, че Радев е новият Орешарски.
Не сме водили разговори с ДПС  за подкрепа на господин Радев. Какво си фантазира този човек си е негова работа, аз ви казвам каква е позицията на БСП, отсече лидерката на социалистите.

"Не подценявайте господин Радев, той има качества. Мисля, че ще победим на балотажа на тези избори. Ще се обърнем към всички българи, които не искат да продължава това, което става в момента в България", каза Нинова.

„Госпожа Цачева си сменя позицията през 5 дни”, укори я лидерката на социалистите.
 
„Никога с Борисов не сме разговаряли по теми за общи управление, но се прави това внушение, за да се отблъсне негативният вот, който идва при нас. Хората виждат в нас алтернативата, затова излизат други и внушават, че ще правим коалиция. Не сме едно и също и не водим разговори да управляваме заедно с господин Борисов”, отсече Корнелия Нинова.
 
„Внасяме закон за храните. С който задължаваме големите вериги, с над 2 млн. оборот да предлагат определен процент български стоки. Ако не го правят, ще получат глоба 10% от оборота. Това е възможно, има го в други европейски държави. ГЕРБ смятат, че държавата трябва да се оттегли и да ги остави на свободния пазар, ние смятаме, че държавата трябва да се намеси на родното. Те застават зад големите и чуждите, ние зад малките и родните”, заяви Нинова.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ