Криминалистите от РУП - Сандански обискираха къща на ул. "Синаница" в курортния град миналата вечер след оперативен сигнал, че 37-г. санданчанин Бранко Димитров държи в дома си голямо количество контрабандни цигари, пише struma.bg.
Пред дома на санданчанина пристигнали четири-пет патрулки с около 10 полицаи. При щателното претърсване в дома на Бранко, както и в гаража, полицаите открили в една от стаите на жилището му скрити над 40 стека македонски цигари. Акцията е продължила няколко часа. 37-г. Бранко, който е криминалнопроявен, е закаран за разпит в РУП - Сандански, след което е задържан до 24 ч.

В същия момент, докато течала акцията в дома на Бранко в Сандански, полицаите претърсили къщата в санданското село Дамяница на 48-годишната Татяна Николова. В барака в двора й са открити 32 кутии македонски цигари. Николова също е задържана за 24 часа. 

Вчера на Бранко Димитров е повдигнато обвинение. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е и Райнна прокуратура - Сандански.
Според запознати за Бранко отдавна имало сигнал, че продава на едро контрабандни цигари, но ченгетата изчаквали да го хванат в точния момент, за да имат доказателства за контрабандата.