Първата група от деца-войници, които са били тренирани от „Ислямска държава“ в град Ал Табака, западно от Ракка, ще се присъединят към своите по-възрастни другари в борбата срещу съперничещите групировки в северната част на сирийската провинция Алепо, предаде AhlulBayt.
„Първата група от деца-войни на „Ислямска държава“ от лагера Ал Аднани на възраст 14-18 години ще бъдат разпределени по военните фронтове. Общият брой на децата войници в лагера възлиза на около 350“, съобщава местен източник. 

Съобщава се, че „Ислямска държава“ е отвлякла хиляди млади момчета в Сирия и Ирак и ги учи как да стават смъртоносни войници. 

Групировката се е отказвала да превръща възрастни хора в терористи и вместо това се е съсредоточила във вербуването на новото поколение, наричано от нея „лъвчетата“.

14-годишно момче, което е успяло до избяга от „Ислямска държава“ заяви, че лидерите на групировката са казали на него и на другите момчета, че трябва да се жертват. Според него „Ислямска държава“ учи другите деца единствено как да убиват враговете и как да показват вярност на командирите си, уточнява Фокус.