Един от най-близките хора на Божидар Кузманов - Иван Терзийски, проговаря пред разследващите за престрелката с Димитър Желязков - Митьо Очите в Слънчев бряг, пише в. "България Днес". Терзийски настоявал да даде показания за кръвопролитието в началото на юни, при което несебърският наркобос Очите бе ранен, негов гард - убит, а друг - ранен. 
Според запознати опитите на Терзийски да разкаже своята версия за случилото са ударили на камък досега. Той неведнъж заявявал, че иска да бъде разпитан, но това така и не се случило, твърдят източници. По думите им Терзийски можел да хвърли нова светлина за кръвопролитието, за което обвинения към този момент имат само Божидар Кузманов и хората му. 

Митьо Очите и неговите авери все още не са привлечени под отговорност и на този етап дават показания само като свидетели. Желязков твърди, че той и гардовете му са станали жертва на въоръжено нападение от страна на групата на Кравата.

"Показанията на този важен свидетел може да доведат до нов развой на сюжета за Очите. Никой обаче не иска да изслуша Терзийски. Разследващите са длъжни да проверят всички версии, за да бъде работата им всеобхватна и обективна, а не да събират доказателства само в една посока", твърди източник от близко обкръжение на Терзийски.

Самият Кузманов е на мнение, че той и приятелите му са станали мишени на бандата на Очите. Божо Кравата се предаде след четири месеца укриване от полицията и Интерпол, защото се страхувал, че аверите на несебърския наркобос ще посегнат на бебето и жена му. Версията на Кузманов за стрелбата е, че случилото се в стопанисваното от него заведение е било въоръжено нападение, организирано от Митьо Очите. Самият Кузманов смятал да разговаря с Очите, но вместо това получил удар. След това започнала стрелбата. Божо Кравата твърди, че той и хората му действали при самоотбрана.

След като се предаде, той бе докаран от Бургас в София, където спецпрокуратурата го обвини като лидер на организирана престъпна група (ОПГ). Според държавното обвинение тя е действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. Била специализирана в принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация. Свидетели разказват, че групата на Кравата три години "колела и бесела" в Слънчев бряг и Банско. Иван Терзийски и Георги Иванчев отговаряли за силовите действия спрямо собственици на конкурентни заведения и таксиметрови шофьори. Бандата използвала огнестрелни и хладни оръжия.

По време на делото за мярката на Кузманов в спецсъда прокурорът изтъкна, че задържаният стопанисвал и друго заведение в Банско освен това в Слънчев бряг. Според обвинението групата е притискала туроператори да водят туристи в заведенията на Кравата и в студиата за татуировки на Терзийски. В тази връзка са и показанията на свидетеля Себастиян Новени. По думите му на 6 юни спряно него е била отправена заплаха за побой. Целта била той да бъде сплашен и да води туристи в студията за татуировки, стопанисвани от Иван Терзийски.

Въпросният свидетел е прелюбопитна персона, разкриват запознати с дейността му. Той е норвежец от албански произход, който водел туристи в България. Имал договор с Терзийски и Кузманов да им подсигурява чужди клиенти. За всеки турист получавал процент от услугата. Според запознати обаче той започнал да рекетира Терзийски и Кузманов. Освен процента за всеки доведен курортист настоявал да му дават и твърда сума в началото на сезона. Когато те не се поддали на изнудването, туроператорът ги накиснал пред ченгетата.

Божидар Кузманов остава в ареста поне до 1 ноември, за когато спецсъдът определи дата за обжалване на наложената му мярка "задържане под стража" пред апелативната инстанция. Спецмагистратите го оставиха зад решетките, тъй като свидетелите се страхували от него. Съдът подчерта, че някои от тях дори са променили местожителството си. Имало опасност Кузманов да се укрие, мотивираха се магистратите. Повод за това им дава фактът, че той изчезна след престрелката с Митьо Очите и четири месеца бе в нелегалност, докато наши ченгета и Интерпол го търсеха.