Победителите в Димитровденското математическо състезание бяха наградени във Видин. 313 ученици и възрастни от България, Румъния и Сърбия взеха участие в 13 издание на надпреварата. 19 златни, 13 сребърни и 13 бронзови медала бяха раздадени. 12 ученици от област Видин получиха парични награди. 150 участници бяха отличени с грамоти, съобщи Радио Видин.
Началникът на Регионалното управление на образованието Марийка Василева се обърна към математиците:
"Сигурна съм, че догодина ще бъдем в още по- голяма зала, с още повече математици, с още повече успехи. На всички колеги
благодаря за организацията. На всички ученици пожелавам догодина да са направили следващата крачка, следващия свой успех." 
 
Десетокласникът във видинската математическа гимназия Деян Емилов също е сред златните медалисти:
"Бяха 4 задачи и аз, по принцип не излизам, преди да е свършила и последната минута от състезанието. Това е нещо като предпазна мярка, за да съм сигурен, че всичко е наред. Три часа стоях, то беше толкова и накрая се оказа, че постигнах удовлетворителен резултат, което си пролича и от медала ми."  

В Димитровденското математическо състезание взеха участие и бивши ученици на видински училища, които също спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала. 

Надпреварата е част от празничната програма за духовния празник на Видин, Димитровден. Състезанието се проведе на 22 октомври, събота, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и ППМГ "Екзарх Антим I". Организатори са Община Видин, Регионалното управление на образованието и видинската секция на Съюза на математиците.