Тази сутрин в дома си в квартал "Славейков" почина най-известният и посещаван народен лечител в Бургас Петър Джингарски-Сърбина, съобщиха негови близки. Човекът, който повече от половин век посрещаше в дома си – в скромен панелен апартамент в покрайнините на Бургас, хиляди болни, издъхнал от старост, напълно спокоен и в очакване на смъртта, съобщава "Флагман". 
Само допреди два месеца той все още приемал хора с оплаквания в опорно-двигателния апарат. Изправил е на крака стотици – с проблеми в гръбначния стълб, тазобедрените стави, раменните стави, намествал е пръсти. Неизвестен факт е, че Сърбина всъщност е македонец, който е емигрирал заедно със семейството си в Бургас през 1960-та година. Наместването на кости и стави той имал като природна дарба.

През 2002 година Сърбина стана жертва на двама измамници, единият от който се престорил на нуждаещ се от помощ и докато го лекувал в едната стая, от другата партньорът му откраднал стара дървена каса, където били всичките спестявания на чакръкчията. Той е бил завързан и удрян. МВР така и не откри злодеите, които отмъкнаха 35 хиляди лева в различна валута, както и златни накити.

„Оттогава дядо ни се поболя и започна да приема все по-малко и по-малко хора”, казаха неговите внуци.