Докато повечето родители се вманиачават да пазят децата си от опасностите на света, 36-годишният фотограф от Пекин Стивън Чау, прави дъщеря си част от едно невероятно пътешествие.
По време на пътуването Стивън следвал три основни правила:
- Не наемал хотел за повече от ден, за да има възможност за спонтанни решения.
- Избягвал да посещава големи градове и места с много туристи, за да може да прекарва максимално време само с дъщеря си.
- Позволявал на детето да взима решения и да променя хода на пътуването.
Така, двамата карали колела по източното крайбрежие на Тайван, посещавали ферми с животни, запознавали се с местните, опитвали различни традиционни храни, возели се на рибарски лодки и изкачвали върхове.

Пътуването помогнало на фотографа да разбере, че пътешествията са от голямо значение и за родителите.

Той извежда още пет важни родителски правила
1. Малките деца са по-умни и разбират повече, отколкото родителите им допускат;
2. Спонтанните пътувания заздравяват връзката между детето и родителя.
3. Не трябва да поставяш желанията на детето си над всичко. Фотографът дава за пример практиката във възпитанието на децата в Азия, също и в Пекин, родителите да жертват всичко в името на това децата да получат, каквото искат. В резултат малчуганите се стават разглезени и не уважават родителите и близките си.
4. Майките трябва да се ценят. Едно пътуване надалеч с детето в отсъствието на майката показва на бащата пред какво всекидневно е изправена неговата съпруга и колко усърдни грижи изисква едно дете.
5. Бащите трябва да отделят повече време и внимание на децата си.
Приключенията за семейство Чау не свършват дотук. Това лято фотографът и съпругата му в компанията на смелата им дъщеря се впуснали в 7-дневен поход в Хималаите. Тримата се изкачили на 4 хил. м надморска височина. Преходът им бил опит да стигнат до базовия лагер на Еверест в Непал. 

Без значение дали наследницата на сем. Чау ще помни за разходката си в Хималаите, този поход е открил един друг, непознат свят за нея и е разгърнал възможностите ѝ да се справя с предизвикателствата, смята бащата ѝ.