Днес в САЩ е починал Пийт Бърнс - тъжната звезда на музиката от 80-те, който се прочу с депресиите си, екстравагантния си вид и множеството пластични операции.
За кончината му съобщиха неговите продуценти, които намекнаха, че вероятната причина за смъртта е влошено здравословно състояние заради пластичните операции. 

57-годишният певец така и не успя да намери себе си и накрая си отиде в забвение. 

Пийт Бърнс е вокалист на Dead or Alive. Той е роден на 5 август 1959. Става известен не толкова с музиката си, колкото с постоянно менящия се външен вид.

Много преди Бой Джордж да създаде възмутителния си имидж, Пийт вече е открил как да скандализира. Характерни за фрапантния му външен вид са тежкият грим, странният избор на дрехи, дългите нокти, както и типичната за него черна превръзка за окото.

Самият певец признава, че външният му вид е... подобрен чрез пластична хирургия: инжектиран му е полиакриламид в устните, има имплантанти, операции на носа, както и татуировки. През 2007 Бърнс твърди, че е щял да съди за 1 млн британски лири пластичния хирург виновен за нескопосаната операция на устните му, заради която изглежда ни жив, ни умрял.


Една от последните снимки на Пийт, направена през септември 2016 г.

В биографията си споделя, че като малък бива изнасилен от мъж, който и до днес не е съден. Борил се е със сериозна форма на депресия и е правил опит да се самоубие.

През 2006 се развежда със съпругата си, с която са заедно близо 25 години. Същата 2006 белязва годежа му с Майкъл Симпсън. Двамата се появяват публично с еднакви халки направени от Вивиан Уестууд. Ден по-късно годежът е отменен, защото Симпсън не можел да понесе отдаденото му внимание от страна на медиите. Все още двамата са заедно, като през 2007 Пийт Бърнс е арестуван за побой над партньора си.

Dead or Alive имат успех със сингъла "You Spin Me Round (Like a Record)" в различните му варианти през годините.