Тежка авария в главния водопровод в Бургас предизвика истинско бедствие в централната част на града. Точно в 19:30 ч. по тротоара на бул. "Демокрация" 100 изригна близо 10-метров гейзер и превърна в кално море паркинга между булеварда и улица "Оборище", предаде Флагман.
"Водата стигна до трафопоста, имаше опасност да останем и без ток, по-страшното обаче е, че след като спряха водата, 30 минути след сигнала, обезопасеният район по тротоара е крайно недостатъчен", сигнализираха граждани от жилищните блокове между номер 98-106.

И към момента се вижда, че по велоалеята на този тротоар се движат колоездачи, възползващи се от приятното есенно време, и те не подозират, че съоръжението всеки момент може да се срути. Според по-наблюдателните хора участък от около 5 в диаметър пропада и всеки момент велоалеята също може да се срути, както и да пропадне целият тротоар. Обозначителни ленти липсват.

"През нощта аварийните екипи от ВиК не можели да работят по отстраняването на аварията, така без вода до утре ще бъдат бул. "Демокрация", улиците "Оборище" и "Юрий Венелин", оплакаха се живущи край булеварда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!