И най-грозноватите мъже могат да повишат своята атрактивност в очите на противоположния пол, използвайки правилния дезодорант, установи британско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл", цитирано от БТА. Хората, които не са надарени съсзабележителна мускулатура и красиви лица, често са губещи при търсене на партньорка, тъй като имат по-слабо сексуално излъчване. Но това лесно може да се компенсира, като се "ухажва" обонянието на дамите, което е много по-чувствително от това на мъжете.
Добрият аромат, излъчван от партньора, в значителна степен компенсира неговите физически недостатъци.
До тези изводи стигнал екипът на д-р Каролин Алън от университета в Стърлинг. Използвайки "правилния" дезодорант, мъжете значително могат да повишат шансовете си в сексуалната надпревара за партньорка.

Учените изследвали 40 "донори на ухания" от мъжки и женски пол на възраст между 18 и 33 години. Те носели памучни марли, залепени под мишниците им. Проби били взети без използване на дезодорант и при използване. Били направени и снимки на участниците. Жури от 273 души трябвало да ги оценят по атрактивност и по ухание.

Участниците с посредствена мъжественост вдигнали повече от всички останали рейтинга си, след както използвали дезодорант. При атрактивните мъже пък дезодорантът не им донесъл допълнителни точки, установили учените.