Лазара Златарева, по-известна като Кака Лара, е тв водеща и дипломирана актриса. Водила е предаване в „БГ радио“ четири години, водеща е и на "Полет над нощта" и "Всички пред екрана" по БНТ. Работила е и в ТВ7 преди нейния фалит. В петък Кака Лара и Жана Бергендорф напуснаха риалити шоуто "ВИП Брадър".
- Лара, на излизане от шоуто сподели, че си изненадана от положителния вот за оставане във формата на Миглена Ангелова. Това злоба ли беше от твоя страна?
- Хахахаха, злоба в никакъв случай. Миглена е много труден за съжителство човек, дори без да задълбавам, нейното минало потвърждава думите ми. Не мога да кажа, че съм излобяла, по-скоро в един момент тя се смее с Глория, в другия прави публично нейно линчуване. За "диариягейт" говоря. Нещо не се връзва образът на Миглена на интелигентна жена с фекалната й сага, която я извади от равновесие. Дори до последно бате Вальо смяташе, че това е някаква мисия, не можеше да повярва, че Ангелова може да е такава "вещица", както я нарече. Затова не искам Миглена да печели формата, защото има хора вътре, които го заслужават повече от нея.

- Преди време Миглена Ангелова обясни, че никога за нищо на света не би влязла във "ВИП брадър", какво я провокира?
- Със сигурност го има елемента пари за влизането на всички. От друга страна, това усещане е като да чакаш с часове да се пуснеш от страшното влакче в "Дисниленд". Усещането в къщата е същото и това, което е вътре, няма как да се обясни. Няма как да ти обясня и защо те е страх да излезеш, като си вътре, и защо страдаш от това или плачеш. Има някакъв стокхолмски синдром, който ни тресе всички, влюбваш се сякаш в "Биг брадър" и той ти липсва отвън. Но най-вече съжалявам, че зрителите не виждат колко много се забавлявахме всички вътре. Скандалите ги имаше, но и ситуациите бяха повод за смешки. Например как Рени имитира походките на всички, да умреш от смях. После аз, най-големият враг на чалгата, за рождения ден на Жана дори направих трио с Емануела и Рени и пяхме фолк. Кога това ще ми се случи в живота?

- И Емануела и Рени са фолкпевици, но хората не намираха Рени за пошла, докато Емануела ги дразнеше?
- Може би защото се реагира първосигнално. Емануела те номинира, но в следващия момент почва да примигва и да се смее и виждаш, че изобщо е над нещата. Тя е много смешна, а най ме влудяваше безумната й интонация като каже: „Мислииш лиии?“ И начинът, по който говори, може да те разплаче от смях.

- Отвътре усеща ли се любов между нея и Борислав? Тя каза, че харесва Христо Живков, има ли любовен триъгълник?
- Хахаха, според мен Христо изобщо не е разбрал Емануела да го харесва. Имаше момент между другото, в който Явор беше фокусирал емоциите на всички момичета и те половината си мислеха, че има отношение към тях. Но накрая се оказа, че не е така. А на Емануела определено й хареса вниманието на Боби към нея.

- Смяташ ли, че тя може да се ожени за Боби във "ВИП брадър", както направи в друго шоу - „Къртицата“?
- Оооо, защо не, изненадите предстоят...

- Деси как се справя вътре?
- Постоянно говори за покойния си баща. Много й е мъчно, а е време да се стегне, защото има дете. Училището в къщата за нея е много полезно.

- Пие ли Вальо Михов от сутрин до мрак в къщата, както се говори?
- Вътре повече от 10 дни алкохол не сме виждали. Дадоха ни пет бутилки вино на рождения ден на Жана. Поради факта, че не е имало и много храна, защото нямахме голям бюджет, няма как да се пие от сутрин до вечер. Плюс това Вальо е човек на по-високия стандарт и не би си позволил да пие евтина ракия или измислена водка. И аз знам за тези митове, които се носят, но Вальо показва, че е най-балансираният човек в къщата. Въпреки че напоследък го виждам често разплакан. Какво му липсва отвън, не знам. Единственият, който най-много пиеше, беше Софкин.

- А Ути, какво е впечатлението ти от него?
- Бате Петьо Физкултурата е отслабнал повече от 15 кила вътре. Спортува денонощно, ние с него си правехме триразови тренировки на ден. Смятам, че режимът му вътре е неговото бягство. И него го видях разплакан на няколко пъти, абе всички плачем вътре.

- Ирина ли е най-силният играч?
- Тя е много силен човек. Само като си лягахме вечер, съм виждала сълзи в очите й. Тя се мотивираше да не страда заради децата си.

- Меглена точно нацели болната й тема, като я пита защо влиза в играта, като има малко дете?
- А в същото време нямаше подобния упрек към Емануела, на която детето е почти на същата възраст, дори по-малко.

- За Жана да поговорим - казала е на близките си, че с парите от шоуто ще започне нов живот, ще й стигнат ли силите за този "рестарт"?
- Силно се съмнявам, но много искам да е така. Все пак аз не вярвам, че тя в момента истински иска тази промяна. Беше й дадена тази възможност. Грижите, които целият екип полагаше за нея, не ги е имал нито един от нас. Тя беше подложена на диета, написана от специалисти, и ние я дебнехме дали я спазва. А тя през нощта ставаше и омиташе в хладилника каквото види. Освен това изпиваше каквото намери по пътя си. Много искам да се оправи след наркотиците. Говорили сме с нея коя ще бъде тази сила, която да я издърпа, и се убедихме, че при нея тя не е детето й. Не е и любовта й към конкретен мъж, защото първо говореше, че е влюбена в Лео, бивше гадже, дни след това каза, че е влюбена в Явор. Самата тя се вкарваше в някакви филми, в които си играе - единия ден баща й я е пребил, във втория това е направила майка й, после била изоставена в сиропиталище, на другия ден баба й я е отгледала, на следващия ден пяла в група "Врабчетата", а аз знам, че това не е така. Тя самата много не помнеше последния сюжет на своя живот, но си го обяснявам с всичко, което й се случва в главата. Тъкмо й повярваш, че е доброто дете, на което всички искат да помогнат, и в следващия момент ти тряска вратата пред лицето само защото си й направил забележка по-тихо да говори, почва да крещи - "Всички ме мразят", говори за себе си в трето лице - "Жана Бергендорф ще замълчи за цял живот". И ти си казваш - "Не мога да я понасям", а тя идва с най-милото си гласче и ти казва: "Ларичка, много те обичам". И я прегръщаш. Боли я от много неща и аз я разбирам.

- Имало ли конфликт между вас с кака Лили някога, има ли и сега?
- Някога е имало, макар аз да нямам вина за това. Мен ме взеха в телевизията в периода, в който Лили е излязла в майчинство. Никога не съм знаела какво е изживяла тя заради това, че е сменена. Явно й е било тежко. Неотдавна се снимаше предаване „55 години БНТ“, в което имаше и момент от представянето на „Милион и едно желание“. И аз, отивайки в телевизията, всички почват да ми казват да съм спокойна. А аз не разбирам защо ми го казват. После разбирам, че Лили е вдигнала скандал, че няма да влезе с мен в едно студио. В крайна сметка ни заснеха поотделно. И сега, влизайки в къщата, тя беше мила и ми каза, че иска да се опознаем. Първоначално обаче Лили нещо наистина "изплиска" - болеше я ту жлъчка, ту подбедрие, повръщаше, очите й течаха, имаше вид на разпадащ се човек. Впоследствие и в моите очи тя се превърна в сладък и забавен човек, който не спира да се смее. Самата тя обаче и досега не повдигна въпрос за проблемите й с мен отпреди години. Може би ще поговорим за това извън къщата, защото аз нямам вина, че когато съм била на 15 години, съм спечелила някакъв конкурс за водещ. Нея я обижда фактът, че като се каже името на предаването, хората се сещат за мен.

- Не мога да не те питам имаше ли секс в къщата?
- Секс в къщата до този момент нямаше, но всички знаем, че само Роро правеше секс със себе си. Ако нещо обаче се случи в тази посока, то ще е между Боби и Емануела.

- А Жана и Явор не си ли разменяха ласки под чаршафа?
- Аааа, ами не знам. Явор много гадно се отнесе, като каза пред всички, че не му е приятно Жана да му се натиска в леглото. Много тъжна случка. Но Явор, ако хареса някоя, то това беше Глория. Аз много вярвах, че Явор е онзи свободен дух, бунтар, който е всичко онова, което аз на 42 не мога да бъда. Но снощи разбрах, че не е точно така, а е имало грозен пазарлък с брадъра за пари. Може би нарисуваният от мен образ на идеалния герой е била моя измислица. За мен това беше победителят - Явор.

- А сега кой мислиш, че ще е победителят, Лара?
- До вчера мислех, че ще е Ирина, но сега разбирам, че няма как зрителският вот да я изведе до финала. Затова смятам, че ще е Христо. Вальо е най-добрият човек, когото познавам, но си мисля, че психиката му може да не издържи на напрежението до края. Финалът ще е Миглена Ангелова и някой друг. Който и да е той обаче, до нея ще му е много трудно.

Интервю на Лили Ангелова, в. България днес