Всички общини от област Сливен – Котел, Нова Загора, Твърдица и Сливен, се нуждаят от финансова подкрепа, но това може да стане, само ако има стабилно правителство и повече приходи, събрани от приходните агенции, за да може държавата да разпределя по всички региони на страната. Това каза в Сливен председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
Според Цветанов гаранция за успешните политики, които ще водят кметовете през новия програмен период, са предстоящите президентски избори. „Ние предлагаме най-добрият тандем – госпожа Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Те са най-добрите, защото г-жа Цачева е първата жена, председател на българския парламент от 2009 година и тя успя през всичките тези години да направи този консенсус и да консолидира всички парламентарни групи по национални приоритети. Това, което трябва да направи бъдещият български президент, е да бъде обединител на нацията.

А обединител може да бъде човек, който по време на кампанията не говори обидно и агресивно срещу неговите политически опоненти, а застава пред избирателите и иска тяхната подкрепа, за да продължи напред“, заяви Цветанов. Според него България сега повече от всякога се нуждае от единение, за да има силен глас в чужбина, и когато има единен глас между институциите, страната ни ще е по-незаобиколим фактор и фактор на стабилност. „Г-жа Цецка Цачева за 10 години не се промени към своите избиратели в Плевенски избирателен район и смятам, че няма да се промени и към сливенските избиратели, защото тя ще бъде обединител на нацията и първата жена президент на Република България. Всички ние сме убедени, че с номер 17 ще го постигнем“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Според него за успешна работа е необходим единен и силен екип, какъвто е вицеадмирал Пламен Манушев. „Вицеадмирал Манушев е един доказан български офицер, който 40 години е отдал на българската армия. Работил е за отечеството. Един истински патриот. Всички ние можем да се гордеем с бъдещата президентска двойка Цачева – Манушев“, каза още Цветанов.