Мигранти заплашват посредник за издаването на документи на чужденци у нас. Първолета Радославова се занима с обработката на документи на пребиваващи у нас мигранти, които искат да напуснат страната и да заминат към Западна Европа или да останат в България. Тя е бивш служител на МВР в отдел „Миграция“, но се е захванала с частен бизнес. Нейният офис е на столичния булевард „Мария Луиза“ познат като малкия Бейрут. Според нея тя е подложена на системен тормоз.
Поредицата от инциденти се случват още от август месец. По думите й атаките идват от конкурентен играч в бранша, който изпраща хора да вършат черната работа, пише "Монитор". 

„Два пъти ме нападаха и два пъти ме заплашваха. Понеже офисът е малък, те влизаха на групи, но идваха винаги в много голяма група. От 10 – 15 души, само единият говореше български. И те казват – или си плащаш, за да седиш на улицата и да работиш, или просто тук да те няма“, разказва Радославова.

По думите на Първолета нейните изнудвачи редовно стоят пред офиса и дори успяла да заснеме един от тях.
Според Първолета, агресорите и били изпращани от конкурент на име Мишо. По нейни думи чужденците, нуждаещи се от попълване на документи, били насочвани директно към него, след като минели през отдел „Миграция“.

„Споделят ми – „ти, не можеш да ни оправиш документите, но ние отидохме при въпросния г-н, платихме 500 лв и тези хора ми се връщат с карти за една година“, коментира Радославова.

Два пъти жената е викала полиция, но според нея реакцията им не е била адекватна. От СДВР обаче коментираха, че работят по случая.

„Два пъти дойде полиция. Първият път въобще не направи оглед, не искаха да влязат тук. На третия случай също дойдоха и също не исках да влязат в офиса. Застанаха встрани и те казват „ние ако има права, това няма се случи“, спомня си Радославова.

Пред Канал 3 Първолета разказва, че цялото изнудване продължило до 11 октомври когато тя получила заплаха за живота си.

Първото нападение било станало на 13 август, когато група от 10 - 15 човека от афганистански произход дошли и й казали, че тя не трабва да работи на улицата. На тях са им плащали 300 евро, ако тя плати 350 евро, ще продължи да работи. Жената се е обадила на 112. След обаждането бежанците започнали да й дърпат вещите и да я притискат. Успяла да избяга през задната врата на офиса си. Скрила се в банка и отново позвъняла на 112. Те са я питали към кое районно е и са й казали, че колегите са били тръгнали към нея. Според нея това е опит за сплашване от конкуренцията.