Четирима души бяха арестувани и обвинени в опит за незаконна продажба на българско бебе в Катерини. Две жени на възраст 36 и 41 години и биологичните родители на детето, майката на 32 година и бащата на 36 години, всички български граждани, уточнява в. Български новини. 
Ключова роля в разплитане на казуса има местен полицай, който забелязал в близост до дома си настаняването на бременната жена. След постъпила информация, че двете българки и в миналото са били заплетени в казуси с незаконни осиновявания, всички те били следени до момента на залавянето им. 

Миналият петък, кандидат осиновители-гръцка двойка, с помощ на неидентифициран българин посетили къщата, където се намирала 32-годишната майка и срещу 8000 евро гърците получили едно момиченце родено на 16 октомври. 

По обяд на следващия ден, детето било върнато на майката от неизвестния мъж-посредник, с цел да се определи по-късна дата на получаване. 

В разследването, което последвало по обяд в събота в апартамента в Катерини са идентифицирани 41-годишната българка, двойката родители и кърмачето. 

Бебето е прехвърлено в педиатричната клиника на Катерини за оказване на болнична помощ и защита. 

Полицията продължава разследвания за идентифициране на двойката гърци, които се опитали да купят момиченцето и българина посредник на сделката.