Радан Кънев и още една шепа хора, които са в ръководството на ДСБ, действат като талибанска организация. Те незабавно трябва да напуснат Реформаторския блок, защото не само съсипват блока, но и ще доведат държавата до предсрочни парламентарни избори. За това настоя на пресконференция в Пловдив депутатът от Реформаторския блок доц. д-р Димитър Шишков.
По думите му вече една година Кънев, ген. Атанас Атанасов и още няколко души от ДСБ измъчват Реформаторския блок и ГЕРБ. „Не е нормално една година да си много овластен и изведнъж да станеш недоволен и да съсипваш за четвърти или пети път цялото дясно пространство, съобщава "Марица". 

Останалите партии в блока ДБГ, СДС, БЗНС и Народна партия „Свобода и достойнство” сме коректни партньори на ГЕРБ и ще останем такива,  докато министър-председателят и най-голямата партията желаят да работят с нас. ГЕРБ има право да иска от РБ коректност и дисциплина, защото в такива моменти на разнобой даваме лош сигнал към избирателите и към коалиционните партньори. Затова е крайно време тези няколко господа от ДСБ да напуснат, както напусна техния депутат от Хасково. Но да извиват ръцете и на РБ, и на ГЕРБ това е несправедливо. А да не говорим за просташките изрази , които се ръсят по медиите. Няма право един голям политик да говори по този начин, още повече да се обръща така към премиера.”, коментира доц. Шишков обръщението на Радан Кънев към Бойко Борисов преди дни.

Според пловдивския депутат единствената цел на Радан Кънев и сие е да овладеят РБ. „Тези хора, които разбиват вече за четвърти или пети път дясното пространство са талибани. Не може да казват, че всички в правителството са бандити, а само те са светци. Болно ми е защото не искам отново десните гласоподаватели да останат излъгани. А докога ще ни траят избирателите? Докато ние траем една част от РБ да съсипва и блока и управляващата коалиция. Тези хора ще трябва незабавно да напуснат РБ. Преди дни ген. Атанасов заяви, че едва издържал, че РБ бил изчерпан. Щом е изчерпан, да си тръгват!  Разправиите в РБ досега не са тръгвали нито от ДБГ, нито от СДС, нито от земеделците, ние отстъпвахме в името на единството. Но стига вече! Тези хора ще съсипят РБ и ще докарат страната до предсрочни избори, предупреди доц. Димитър Шишков.

Той допълни още, че ще има сериозно разцепление в ДСБ, защото много хора не са съгласни с водената от лидера политика. По думите му ДБГ много добре са работили с предишния председател Пепа Деведжиева. „ Сега с новия градски лидер работим без комуникация. На срещата на пловдивчани в петък с Трайчо Трайков направиха собствен сценарий без да уведомят партньорите в РБ. Те нямат право да си слагат етикета РБ, след като не можеха да докарат и пет човека на площада. Там бяха основно симпатизанти и членове на СДС, ДБГ и земеделците.”, каза депутатът.

Той отново припомни заявената вече от Меглена Кунева позиция, че ако кандидатът на РБ Трайчо Трайков не спечели 200 000 гласа, колкото е била подкрепата на предишните избори, Движение „България на гражданите” ще излезе от властта. „Всички говорят за парламентарни избори. Ако ГЕРБ загубят президентските избори, или РБ не може да се пребори на изборите и не покаже, че владее дясното пространство, най-логичното е да отидем на предсрочен вот. Но предсрочни избори не са добре за държавата, защото има много сериозни закони за приемане, а и предвид ситуацията с миграцията, ще изостанем с години”, прогнозира доц. д-р Димитър Шишков.