Лидерът на „Движение 21“ и кандидат за президент Татяна Дончева агитира незаконно за себе си от афиши, разлепени на спирки в София. Сигнал за нарушението е подал Столичния инспекторат до районната избирателна комисия, която от своя страна е отнесла казуса до ЦИК заедно и със снимков материал като доказателство.
Според заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова разлепянето на предизборни материали в превозните средства на обществения транспорт, както и на спирките е изрично забранено. Глобата за нарушителите е от 50 лв. до 500 лв.

Разрешените места за постери и плакати в София на кандидат-президентите са общо 199. Партиите могат да поставят агитматериалите си най-вече на афишни колони и табла, на общински сгради, използвани за клубни дейности и на огради, съобщава "Монитор". 

В кампанията за предстоящите президентски избори до момента формациите не са се впуснали в традиционната си гореща плакатна война, като почти липсват сигнали, с които кандидатите да се топят един друг за неправомерно разлепени агитматериали.