Вчера във врачанското Галиче е бил прегазен един от свидетелите срещу арестувания кмет на селото Ценко Чоков. Малко след 16 часа братът на общинския лидер на ДПС в Бяла Слатина Кристин Касъмов-Сали, е минал през крака на 17-годишния Дейвид, който е ходел пеша, съобщава BulNews.bg.
Младежът незабавно подал сигнал на тел. 112 и светкавично в селото пристигнал патрул на полицията. Пред униформените Сали Касъмов обяснил, че е прегазил момчето по невнимание и нямал нищо против него. Пострадалият обаче разказал, че Сали е шофирал бяла „Мазда“ и когато го видял, нарочно форсирал, за да мине през десния му крак. Полицаите разяснили на ранения, че има право да потърси правата си по съдебен ред. Днес Дейвид е бил освидетелстван от съдебен лекар и събира документи, за да заведе дело срещу агресивния брат на политика.

Любопитното е, че Дейвид е първи братовчед на Радослав Илиев, който бе брутално пребит от сина на Ценко Чоков-Мартин. Тези дни се очаква да влезе в съда делото по този тежък инцидент, при който бе счупен черепа на невинния младеж.