Сирийската армия е превзела височината Базза южно от Алепо, предаде РИА Новости. „Настъплението продължава успешно. Ние превзехме височината Базза и терористите в квартал 1070 ще бъдат напълно обградени“, заяви представител на проправителственото опълчение. От височината Базза може да се контролира голяма част от държания от опозицията квартал
В момента правителствените сили планират да превземат и съседната височина Хекме, което ще позволи пътят за снабдяване на бойците от квартал 1070 да бъде отрязан. 

Руският заместник министър на външните работи Сергей Рябков заяви от своя страна, че страната не обмисля ново хуманитарно примирие в Сирия, след като предишното приключи в събота, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

„Въпросът за подновяването на хуманитарното примирие вече не е на дневен ред“, заяви Рябков. Той добави, че, за да бъде подновено примирието, „нашите опоненти трябва да осигурят прилично поведение от антиправителствените групи, които провалиха медицинската евакуация, която бе предвидена по време на хуманитарната пауза“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ