Задкулисието доказа ясно, че по време на избори няма кауза, а пари, пари и само пари. Поредното доказателство се яви в лицето на скандалния бивш кмет на Хасково Георги Иванов и неговия син Станислав, който напусна парламентарната група на Реформаторския блок. Баща и син предадоха синята идея, за да се врекат във вярност на кандидата на левицата генерал Румен Радев, научи БЛИЦ.
Позорният сценарий явно е бил замислян преди старта на кампанията за държавен глава. Малцина знаят, че дългогодишният хасковски кмет е приятел от юношеските си години с родения в Харманли Румен Радев.

Двамата са израснали заедно, но са пазили приятелството си в дълбока тайна, която лъсва сега. Според очевидци през последните дни най-доверените хора на Иванов в област Хасково са наобиколили всички срещи на дуета Радев - Йотова в региона.
 


Самият Иванов е предпочел да остане в сянка и е избутал на преден план хората си. Той обаче дава ясен знак, че се е врекъл във вярност на БСП с внезапното оттегляне на сина му от групата на РБ в Народното събрание.

Според наши източници, Иванов търсел реванш в политиката, след като бе пометен на кметските избори от претендента на ГЕРБ Добри Белииванов.

До края на кампанията остават цели 14 дни, в които можем да станем свидетели на множество пируети в политическия спектър на България. И как да е иначе, когато на тезгяха са карикатурни герой като Митьо Пищова, Жорж и Петното...

Ивайло КРАЧУНОВ