Една от най-вкусните есенни храни е тиквата и освен че е богата на витамини и минерали, по това време на годината се консумира често и защото е символ на един от най-големите празници – Хелоуин, който се посреща вечерта на 31 октомври, пише gotvach.bg.
На българската трапеза тиквата най-често се поднася под формата на десерт, гарнирана с мед и орехи, но в САЩ я хапват и в солени ястия, дори на закуска под формата на каша с овесени ядки.

Като столица на тиквата се посочва град Илинойс, който е най-големият производител на тикви в света със своя 85-процентов дял.
На различните места по света имат свои любими специалитети с тиква, а платформата foodpanda показва кои са 4-те на най-нестандартни сред тях.

Мъфини с тиква
Те станаха много популярни, защото са здравословната алтернатива на вкусните мъфини. Освен че се приготвят лесно, може и удобно да ги носите в офиса или на училище;

Френски тост с тиква
Още една полезна закуска, която ще снабди организма ви с необходимото количество витамини и минерали. Според експертите с хапването на този тост ще се чувствате бодри и енергични през целия ден. Приготвя се от две филийки пълнозърнест хляб, които се намазват с масло, а между тях се нареждат парченца тиква и орехи;

Овесени ядки с тиква
Закуската е много популярна сред англоговорящите нации. За нейното приготвяне е нужно да сварите тиква и да я направите на каша, като към нея прибавите прясно мляко и овесени ядки;

Крем карамел с тиква
Познатият на всички крем карамел ще придобие по-есенен вид, ако към него прибавите и парченца тиква. С разнообразяването на рецептата може да изненадате приятно близките и семейството.