Отказвам да коментирам каквото и да е влияние. Дори само като ги слушам те утре ще кажат той е говорил с тях.Толкова съм чист. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод свързване на името му с компании и чадър над тях. Почти всички големи компании, които са участвали искат среща. И аз съм, отказал среща с всички, категоричен бе той.
„Понеже са ви подсказали, че имам връзка с Пеевски, а той никога не е имал общо с управлението на ГЕРБ, докато Прокопиев е имал. Кръгът „Капитал” предложили са ми на няколко министри и аз ги приех, докато не съм им видял акъла и ги изгоних”, заяви Борисов и посочи, че това са Трайчо Трайков, Нона Караджова, Дянков, Плевниев.

Премиерът обясни и защо ги е приел. „В предишния кабинет, щото бяха добри експерти, доведоха ги, ставаха. Имаха желание лобитата им да участват във властта. Впоследствие като видях тези, които не става го махнах”, каза премиерът. 

„Над ГЕРБ няма никой. Ако ми дадат добър човек, добър експерт, аз ще го приема, но ще го наблюдавам. И на чужди коне се повозихме, видяхме, че това не е добре”, каза Борисов.

По повод обвиненията, че България е „клекнала” на Ердоган, премиерът се пошегува. „Много ме боли коляното, аз не мога да клекна дори и да искам. Че успяваме по 100-200 човека да върнем в Турция без споразумение. Искате да станат 100 000 души. Предложете едно село или град къде да ги преместя. Кажете един град и вие го приемете като ангажимент. Хората не искат да им ги пращаме в градовете и в селата. Препълнени са ни центровете. Пред кого сме клекнали, че всичко, което влезне у нас нелегално го връщаме в Турция, за разлика от Гърция, където има проблем”, каза премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!