„БСП и ДПС както управляваха с тип човек Орешарски, сега е подочен тип човек е Радев за президентската институция”, Така Борисов коментира кандидатурата на БСП за президент. „Може и да се върне Орешарски като премиер”, прогнозира още той. 
„Айде да видиме за какво ме критикуват БСП. Да се сетиме за нещо. Как ще са ни критици като заварихме една разбита банкова система. Сега минахме всички стрес тестове - функционира перфектно. Сега имаме стабилна държава. Това го казват всички експерти от вън.Строиме като луди”, каза още Борисов.

Относно коалиционните партньори премиерът каза: „С тези е лошо, но без тях е много по-лошо. Както и за тях с нас е лошо, но без нас е катастрофа. Съветвам и БСП и ДПС да не се опитват разклатят държавата догодина. На Коледа ли да направим избори?”, попита риторично той.

„Не са готови, слаби са, хората не са забравили зулумите, които направиха. Нямат кадри. Предстои председателството ни на ЕС 2018. А май месец да се правят избори. Аз не искам нов партньор, това е най-доброто от всички възможни варианти. АБВ не ни подкрепят. Когато ни подкрепяха добре – сега не ни подкрепят", каза още той.

По отношение на Волен Сидеров, Борисов посочи, че му е благодарен. „Аз съм благодарен към Волен Сидеров прояви голяма щедрост след като го осъдих и фактически той ми опрости 32 хил. лева за това, че го осъдих. В България да осъдиш някого за такава сума означава, че да се разориш. Заплатата ми за годината ме осъдиха. Затова той е джентълмен.”, каза премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!