Десетки кучета, отглеждани в двора на къща, тормозят жителите на софийското село Железница, съобщи зрител на bTV. По думите му в селото не може да се живее спокойно, защото във въпросната къща се отглеждат десетки животни за продан в Западна Европа.

Любомир Дончев живее в селото от години. Разказва, че внуците му вече не искат да идват на това уж спокойно място, защото ги е страх от кучетата. „От 4 часа сутринта тази глутница започва да вие и да лае, не може да се спи, през целия ден няма абсолютно никакво спокойствие”, казва той.

2111206342.jpg

От двора на кучешкия развъдник се носи и непоносима миризма.

Съседите са категорични, че бизнесът с кучетата е за сметка на всички, защото собственикът не се съобразява с никого. Жената, която ги развъжда, категорично отказа да разговаря с журналисти.

2111206341.jpg

В наредбата за домашните любимци не се уточнява максималният брой на животни, които можем да отглеждаме в дома си, дори това да е с цел продажба.

До този момент няма реакция от властите и от общината, а единствено акт от Агенцията по безопасност на храните за това, че обектът не е регистриран при тях.