В нашто поле направих всичко възможно, министър Ненчев ми е свидетел, да имаме един кандидат в дясно. Защото с него говорихме, че от ГЕРБ може да дадем кандидат за президент, те за вицепрезидент. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод първоначалната идея за общ кандидат в дясно в ефира на Нова телевизия. Ненчев обаче посочил, че Борисов трябва се обади на Радан и Атанасов лично да им се обади.
„Обадих се на Атанасов. Радане, искаш ли? Той си прави екскурзия, ама сега съм зает. Има хляб в тая работа. Във сряда гледам пресконференция как Атанасов и Радан правят пресконференция и обясняват, че по-лошо от ГЕРБ няма и прекратих срещата, каза премиерът.

Той отново обясни, че според него е почтена позиция, ако подаде оставка, в случай, че кандидатът на ГЕРБ не спечели изборите. Що се отнася до другите кандидати той каза: „Познавам ги перфектно години наред, просто Цачева е класи над тях. И Трайков ми е бил министър и Радев ми е бил началник на ВВС. Основните опоненти на г-жа Цачева ги познавам в ежедневието”, заяви той.

Що се отнася до решението на Плевнелиев да не се кандидатира пак за президент. „Нека не им правим реклама, защото те се хранят само от критиките срещу мен. С Плевнелиев имахме разговор, той ми обясни човешки, че по лични причини не се чувства подготвен. Той измъкна България от дупката, в която бе президентската институция. Де факто дето се вика 13 президента дойдоха да го изпратят”, посочи той и поясни, че единствена му грешка към ГЕРБ е когато казал че без ГЕРБ ще изкара повече гласове. „По отношение на изборите Плевнелиев и Попова си спечелиха категорично”, каза Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ