Британски студенти обвиниха Медицинския университет в Пловдив в корупция, дискриминация и други порочни практики. В остро писмо, изпратено до ректора, неговите заместници и други ключови звена във вуза, се предупреждава, че сигналът ще бъде постван в социалните мрежи, ще бъде предоставен на Би Би Си и с данните в него ще бъдат запознати посолствата на Великобритания и Германия.

„Много лоша практика е медицинска институция да се държи все едно смята, че никой няма право да надигне глас”, се казва в писмото, озаглавено „Медицинският университет в Пловдив – заболяването”, пише "Марица".

В него се говори за пиене на кафе с преподаватели и късни срещи

Студентите се оплакват, че в библиотеката има само 50 места, а залите не побират толкова студенти, колкото се приемат, и се налага те да слушат лекции, насядали по земята. Служителите в администрацията, които отговарят за тях, не знаели английски. А всеки път, когато поставят проблем, им отвръщали: „Това е България!”

Зам.-ректорът по качество и акредитация, който отговаря и за жалбите – проф. Стефан Сивков, обясни, че сигналът е от една студентка и не изразява мнението на останалите.