Българки доказаха максимата, че понякога точно зад граница няма по-голям враг от сънародника ти. Жени, които работят в Гърция, си правят една на друга кални номера и стигат дори до там, че се топят като крадли.
Българката Тонка Тотева от Велико Търново, която от 10 години живее и работи в гръцката столица поиска думата с надежда, че кошмарът, на който е подложена от сънародничките й в Атина най-после ще спре.

В продължение на няколко месеца Тонка прижевява системен психологически тормоз от голяма част от българките в Атина и обиждана брутално само защото има прилика с друга българка, която се издирва за кражба, пише "Български новини". 

Ето какво разказва тя: 

„Моля ви спрете този ад. Аз нямам нищо общо с жената от снимката, която се издирва. Да, имаме прилика, но това не съм аз. Нито имам татуировки, нито съм аз.

И само защото имаме прилика с издирваната жена българките в Атина, решиха, че съм аз и съм подложена на психически тормоз. Чувала бях, знаех, че българките в Атина не се поддържат и не си помагат, но това, което аз преживявам от май до днес, е чудо невиждано. Тогава паднах в тролея и съм с желязо в крака. Не работя.

Събираха кръв за мен, за да ме оперират. Дъщеря ми се грижи за мен. И вместо да се възстановявам, всекидневно съм подложена на обиди от българките само заради една прилика. Дори и вчера Мария от Пещера ми каза, че се срамува от мен и аз вдигнах кръвно 200", разказва Тонка Тотева.

Кошмарът за жената започва, след като местен вестник публикува информация за българка, издирвана за кражба. Информация за това бе публикувана и в социалните мрежи и от потърпевшия грък Янис Ставракакис, който чрез снимка във Фейсбук се опита да помогне на полицията в издирването. Според него тя била откраднала крупна сума пари и бижута. Това се оказа достатъчен повод за българките в Атина да "захапят" Тонка Тотева и да превърнат живота й в реален ад.