Не може да става и дума за срам при уволнението на Румен Петков, Петър Димитров и Асен Гагаузов. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя отрече уволненията им да са предизборни. След като станаха ясни резултатите от проверката на прокуратурата, те нямат място в българската енергетика, каза тя.
Петкова поясни, че са направени 8 проверки от Държавната финансова инспекция около проекта "Белене". Във всички доклади, които са излезли, са установени редица нарушения - и на правилата за възлагане на обществени поръчки и за работата на държавните органи.

Петкова каза още, че до края на годината ще бъдат уредени задълженията на НЕК към "Атомстройекспорт" за произведеното оборудване за централата в Белене. Тя поясни, че първият реактор е виждан от българската страна, но не и вторият. Преди да се плати окончателно исканата сума обаче, това ще бъде проверено. Теменужка Петкова каза още, че в момента има инвеститорски интерес от две страни за реактора. 

По отношение на 5 блок на АЕЦ "Козлодуй", тази седмица документите за удължаването на живота му ще бъдат връчени на Агенцията по ядрено регулиране и вероятно това ще се случи. 
Прокуратурата ще бъде сезирана за Бобов дол, каза още Петкова. Тя обяви, че това ще стане вероятно още утре.