До скоро Луиза Григорова предпочиташе да не коментира любовта си с режисьора Мартин Макариев. С мъжа на живота си, младата актриса се запознала покрай участието си в сериала „Дървото на живота” и оттогава двамата са неразделни, пише "Уикенд".
Отскоро Луиза вече не вижда причина да не изразява щастието си и се е решила да разкаже повече за връзката си с Мартин, който преди да се влюби в нея, бе спипан от папараци в страстна целувка с колежката й Елена Петрова. 
 
„От хората съм, които силно вярват в любовта и за които любовта е най-важното нещо. Ако имам правилния човек и голямата любов, всичко друго ми се случва безпроблемно. Няма такова нещо като „или любовта, или работата“, напротив. Да, в театъра помага да си в любовна драма, защото играеш прекрасно, изпитвала съм го. Но сега, когато съм толкова одухотворена, разбирам, че това е най-ценното. Не несподелената любов, а истински споделената любов без никакви задръжки. Все съм си мислила „това е моята любов”, „това е моята любов“, „това е моята любов“, докато не разбрах че моята истинска любов е нещо много различно. Сега го намерих, обичам го до Бога и обратно и не искам да се разделяме никога! Мечтаем за кино и семейство”, казва Луиза.

Що се  отнася до решението да започне да говори за връзката си с Мартин Макариев, младата актриса казва, че причината е в сигурността й. След две години и половина мълчание, Луиза е осъзнала, че именно това е голямата й любов и е готова „да я изкрещи на целия свят”. 

”Не може с думи да опиша какво точно харесвам в него – разбира се, за мен той е най-красивият, най-добрият и най-умният мъж, единственият. Всичко е той. Разбира се, това са думите на един влюбен човек. Сигурно някой, който ни гледа  отстрани, ще си каже: „О, те са много влюбени, ще им мине.” Надявам се да не ни мине никога!”. 

А любовта си двамата пазели с чувство за хумор. Смеели се на всичко, което им пречи или се опитва да им пречи.