Задълженията на командира на батальона „Спарта” след гибелта на Моторола ще изпълнява неговият пръв заместник, известен с позивната Воха. „Аз ще бъда, аз съм неговия първи заместник. Той винаги ме е представял като неговия заместник, затова единодушно решихме, че делото му ще продължим заедно, но под мое ръководство”, каза самият Воха.
По думите му, след гибелта на командира батальонът „Спарта” няма да отстъпи от своите позиции и ще продължи да изпълнява бойните си задачи. И макар, както казва Воха, с гибелта на Моторола „Спарта” да преживява голяма загуба, опълченците ще продължават и занапред „да се занимават с военна подготовка” и „да нанасят щети на врага”. 
 
Заместникът на Моторола е убеден, че убийците на командира ще бъдат открити и наказани. „Версиите са много, да се гадае може дълго... Но всичко с времето си, всеки човек ще отговаря за стореното. Тези, които са направили това.... ще им дойде часа на разплатата. Да не се радват много от свършеното. Има Бог, той вижда всичко”, каза Воха.  
 
Командирът на батальона „Спарта” Арсений Павлов загина заедно със свой телохранител в резултат на взрив в асансьор в собствения му дом на 16 октомври. Властите на ДНР смятат, че за гибелта на Моторола са виновни спецслужбите на Украйна.