Влаковете към и от София за селищата в Искърското дефиле се движат с огромни закъснения. Възмутени граждани заснеха пътническа композиция, чието тръгване от начална гара се отлага с час, а впоследствие закъснението се увеличава с още един.
Автор на снимките е Юлиян Доев, който работи в София и се сблъсква с абсурда почти всяка вечер. „Всеки бърза да се прибере след работа, със 70-80 минути закъснение, не е приятно, идва зима”, коментира той пред bTV. 

Оказва се, че вечерният влак от София за Мездра не тръгва навреме още от началната си гара и хората са принудени да хващат следващия бърз влак, който е доста по-късен от пътническия, но е по-сигурно, че ще ги отведе у дома.

„Пътническият имаше 70 минути закъснение, от 70 стана 90, стоим по два часа на Централна гара да го чакаме. Не е нормално, не може да разчитаме на тeзи влакове въобще”, възмущава се и Христина Иванова.

Пътническият влак все пак е тръгнал от София, но закъснението му расте. Проверяваме кога ще стигне гара Зверино – оказа се, с два часа закъснение.

От информационния център на БДЖ потвърждават - проблемът е в липсата на локомотиви, стари са и постоянно се чупят. 

„Това е терор, ежедневен терор за хората, които учат и работят в София”, категоричен е Юлиян.

Той вече е сигнализирал  парламента и премиера и чака отговор.