Младите хора се нуждаят от работа, добри условия на труд и нормални доходи. Това ще ги мотивира да не напускат родните си места. Това заяви по време на среща с жителите на Чепеларе кандидатът на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ за държавен глава Ивайло Калфин.
Жителите на региона поставиха пред Калфин множество въпроси, свързани с възможностите за регионално развитие, в частност с вариантите за развитие на ски туризма и перспективите за изграждане на модерна писта и  съоръжения за зимен отдих.
 
„Приветствам инициативността на чепеларци  за развитие на региона. С построяването на нови ски съоръжения и с новата инвестиция, която се очаква в населеното място,  за изграждане на цех за производство на велосипедни части, ще бъдат създадени още нови работни места. Това е изключително важно, защото е  един от начините  младите хора да бъдат мотивирани да останат да живеят, работят и създават семейства в региона. Те трябва да имат възможност да работят, да получават добри доходи и добри условия на труд“, заяви Ивайло Калфин.
 
След срещата кандидатът на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“  участва и във фестивал, посветен на традиционното за района производство на картофи.