Жителите на Мосул съобщават, че терористите от „Ислямска държава“ са взривили хотел „Оправай“ – най-големият в града, който се издига на 11 етажа, предаде AhlulBayt. Местните източници съобщават, че терористите са използвали варел, пълен с тротил, за да взривят сградата. „Ислямска държава“ е използвала преди това хотела за настаняване на своите лидери.
Терористите вече са взривили няколко административни сгради в центъра на града според местни източници. Съобщава се, че булдозери са изравнили със земята четири църкви в Мосул. Смята се, че така терористите показват, че са сигурни за поражението си срещу настъпващата към втория по големина град в страната иракска армия.

Гледайте НА ЖИВО операцията срещу джихадистите в Мосул

 

Нито един мирен гражданин не е бил способен да избяга от контролирания от ислямистите Източен Алепо след края на инциираната от Москва и Дамаск хуманитарна пауза. Терористите също обстреляха хуманитарния коридор. Това са последните новини за ситуацията в Сирия.
 
„Имаше линейки, автобуси, които чакаха мирните граждани, болните. На никой обаче не бе позволено да напусне”, каза кореспондентът на РТ, който в момента се намира в Алепо.  Вместо това, „бунтовници и джихадисти” обстреляха с миномети хуманитарните коридори, създадени да осигурят безпроблемното напускане на града.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ЗА ОФАНЗИВАТА В МОСУЛ! 

Превод и редакция: БЛИЦ