Зад думите „Европа” и „стабилност” ГЕРБ крие своите провали. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в Шумен в препълнената зала на театъра, където той се срещна с обществеността, съобщиха от пресцентъра на партията.
По думите му ГЕРБ твърди, че ни води по европейски път на развитие. „По този път в момента заминават нашите сънародници - емигранти и студенти и малцина се завръщат. По този път у нас вече не пристигат нови инвестиции, а за една година те са спаднали драстично. Страната ни получава само еврофондове, които се усвояват от клиентелата на властта. Когато те секнат, България ще се окаже аварирала на пътя“, категоричен бе кандидатът за президент пред събралите се.
 
„Всички искаме европейски път на развитие, който да ни прави европейска държава, да бъдем европейски граждани с демократично и свободно функциониращи институции, с европейски права и социален статус“, посочи ген. Румен Радев и допълни, че ще работи именно за такава държава.
 
Той бе категоричен, че никога не е делил хората по цвят или партийна принадлежност. „Всички сме българи и всички заслужаваме да живеем достойно в нашата държава“, каза още Радев.
 
По-рано през деня кандидатът за президент посети и Д. Чифлик, Дългопол и Провадия, където се срещна с обществеността. Пред тях ген. Румен Радев изложи своята визия за президентската институция и обясни, какви ще бъдат неговите приоритети. И там той получи пълна подкрепа от жителите, които го увериха, че ще гласуват с бюлетина номер 13 на предстоящите президентски избори.