Върнаха малката Ема на майка ѝ. Момиченцето на година и девет месеца бе изведено от страната от баща си, който е унгарски гражданин, без разрешението на майката, по време на разходка в мол. Това стана ясно от ефира на Нова телевизия.
Майката Деница е женена за унгарски гражданин, с когото живеели в Ливан. Когато Ема навършва 10 месеца, семейството идва да живее в България и Ема получава българско гражданство.
 
Отношения между родителите обаче се влошават и след време Деница подава молба за развод. Тя съди съпруга си и за домашно насилие, но, докато тече делото в България, бащата успява да извади паспорт на детето и да го изведе извън граница.
 
Всяка година около 40 деца напускат България, отведени от един родител. Реалният брой обаче е много по голям. В 90% от случаите децата са отведени от майките, алармират от правозащитни организации.
 
Една от тези тъжни истории е на Димитър. Той пуснал сина си в Шотландия, вярвайки, че така детето ще получи по-добър живот. С майката се уговорил детето да го посещава през ваканциите. Уговорката обаче била устна и майката отказала да я спазва. Бащата се обърнал към всички възможно институции, но помощ не получил отникъде. Сега Димитър спестява, за да замине за Шотландия, където да си търси правата.
 
Николай пък позволил дъщеря му да замине с майка си на екскурзия. В един момент обаче двете изчезват. Бащата е пускал е молби до всякъде, за да му бъде отрито детето, но усилията му остават безплодни. 9 години по-късно той я открива в Австрия. Детето вече не помни баща си.
 
Той разказва, че е успял да се срещне с детето си, ползвайки услугите на местен адвокат. Срещата се е състояла в присъствието на социални работници. Било му забранено да говори на български, както и за роднини и за миналото на детето като цяло. „Превърнаха детето ми в еничар”. Вайка се бащата. Сега Николай разбира как изглежда дъщеря му само от Фейсбук.