Истински екшън се разигра малко след полунощ на пловдивския булевард  „6 септември”. Водач на лек автомобил "Мерцедес", който се движел в посока паметника на Съединението, решил да направи забранен обратен завой на кръстовището до сградата на Прокуратурата. В този момент обаче засякъл пътя на друга кола. Двамата водачи спрели да изяснят отношенията си пред заведение за дюнери в района. Там между тях възникнал скандал.
По разказ на очевидци, пътници от мерцедеса, които са били от ромски произход, извикали „подкрепление” и за минути на мястото пристигнали още няколко автомобила с роми, които се включили в разправията, която прераснала в разменяне на юмруци, твърдят още очевидците. Един от тях извадил пистолет и заплашил, че ще стреля. Подкрепили го и негови приятели, съобщава trafficnews.bg.



Свидетели на случката подали сигнал в полицията и за минути на мястото пристигнали 4 патрула на полицията.



„Мъжът с пистолета избяга, а водачът на мерцедеса започна да замеря служителите на павилиона за бързо хранене, защото били излезли на улицата да видят какво става. После се нахвърли върху полицаите, които дойдоха, и те го повалиха на земята и го арестуваха”, разказа момче, станало свидетел на случилото се.



Част от ромите, които са дошли за „подкрепление”, са били разпитани от полицаите. В колата, която е била засечена, са пътували българи. След скандала няма сериозно пострадали. 

За момента няма информация дали мъжът с пистолета е бил задържан.