Любовта може да бъде като вихрушка от емоции. Истинската любов не е лишена от кризи, трудни моменти и сълзи. Влюбените често си слагат розови очила и са готови на всичко за половинката си, пише "Аз жената". Но съществува много тънка граница между това да си влюбен, да те обичат истински и това да бъдеш емоционално зависим.
Хората страдащи от тази емоционална зависимост трудно успяват да осъзнаят, че се намират в капан, който разрушава живота им и ги възпира от това да бъдат истински щастливи в любовта. Емоционално зависими или влюбени сте? Вижте 14 признака, че във вашата връзка любовта си е отишла.

1. Често изпитвате ревност, когато партньорът ви прекарва времето си с други хора, като приятели, колеги, роднини.
2. Вашата половинка ви принуждава или вие сами се чувствате длъжни да се отдавате по-рядко на любимите си занимания, на взаимоотношенията, които допреди вашата връзка са били важни за вас.
3. Развили сте силно собственическо чувство към половинката си и дори изпитвате страх той или тя да не ви изостави.
4. Готови сте да промените нагласите си, предпочитанията си, дори политическите си разбирания и симпатизирането на спортни отбори, за да удовлетворите половинката си.
5. Когато партньорът ви не е с вас, вие се чувствате празни, самотни, отегчени.
6. Нуждаете се от постоянно напомняне, че той или тя ви обича и държи на вас.
7. Самочувствието ви се гради на одобрението на партньора. Готови сте да отмените вече плануваното с приятели или семейството, за да бъдете с партньора си.
8. Понякога искате да упражнявате контрол върху половинката си, особено когато прави неща, които ви карат да се чувствате объркани.
9. Поставяте на първо място половинката си, а не себе си.
10. Когато претърпите раздяла, изпитвате силен страх, че няма да можете да продължите напред.
11. Необходимо е половинката ви да отговаря на конкретни очаквания. В противен случай не се чувствате обичани и в безопасност в тази връзка.
12. Готови сте да останете под натиска на партньора, само за да не се разпадне връзката ви.