Според източници на The Wall Street Journal американския оператор AT&T се е съгласил да купи Time Warner за сума над 80 милиарда долара (между 105 и 110 долара на акция), а сделката може да бъде обявена още този уикенд

Бордовете на двете компании са се срещнали днес, за да одобрят придобиването, което ще бъде платено поравно с кеш и акции. Сделката ще осигури на телекома достъп до ценни активи като CNN, TNT, HBO и филмовото студио Warner Bros. и ще му позволи да заздрави позициите си при традиционния бизнес за забавления във време на забавен ръст при мобилните абонати.

DC Comics също е част от Time Warner, което означава, че AT&T ще стане собственик и на Batman. Очаква се сделката да бъде подложена на щателна проверка от регулаторните органи и най-вероятно ще приключи към края на следващата година. През миналата година AT&T закупи DirecTV за 48,5 милиарда долара, а освен това и други оператори предприеха подобни сливания – Comcast купи NBC Universal през 2011, а наскоро Verizon придоби AOL и Yahoo. В петък, преди да се заговори за сделката, пазарната капитализация на Time Warner беше 68 милиарда долара, а AT&T беше оценявана за 233 милиарда долара.