Броят на жертвите от влаковата катастрофа в Камерун продължава да расте и те вече са над 70. Както БЛИЦ съобщи, причина за ужасяващата катастрофа е претоварване.
До момента се съобщава за поне 600 ранени, но техният брой продължава да расте. В мрежата се появи и първо ВИДЕО от катастрофата

Предупреждаваме, че кадрите не са подходящи за хора със слаби сърца и лица под 18 години!

 

Влакът пътувал от столицата Яунде до един от най-големите градове на Камерун - Дуала. Влакът бил силно претоварен - при вместимост 600 души в него пътували 1300 души. Влакът, който бил произведен поне преди 30 години, не успял да овладее управлението и се обърнал. Ситуацията допълнително била утежнена заради сезона от дъждовете - заради валежите почвата под релсите била размита.




 
Спасители продължават да търсят оцелели и да вадят телата на загиналите. В началото беше съобщено за 53 жертви, но техният брой продължава да нараства. Много от жертвите са починали на път за болницата.
 
Президентът на Камерун Пол Бия се разпореди ранените да бъдат евакуирани в столицата и крад Дуал, защото най-близката до катастрофата болница е вече препълнена.
 
Превод БЛИЦ