Борис Борк е 65-годишен милионер, който живее разкошно в Москва. Поне в това се опитаха да ни убедят.

Неговият профил в Инстаграм набира огромна популярност, в момента последователите му са над 18 000. Всички харесват възрастния мъж, който живее според всичките традиции на ергенския живот. Той носи маркови дрехи, вози се в скъпи автомобили, посещава популярни места и често се хвали със своите млади приятелки. Направо истински руски Хю Хефнър. 




Мъжът всяка седмица публикува свои снимки, но изведнъж това престана... Неговите последователи се притесниха и дори стартираха акцията #дядоживей, за да върнат младоликия дядка в своята лента в Инстаграм. Но това така и не стана. 

Оказало се, че Борис Борк е само проект на маркетолога Роман Зарипов и неговия приятел Михаил. През март тази година те се натъкнали на статия в интернет, че за създаването на звезда е необходим един милион, а най-добре един милиард рубли. През април се появил и Борис, на чието създание, съдейки по думите на приятели, са отишли само 50 000 рубли. Разликата, естествено, е осезаема.



Не е известно какво точно са искали да постигнат момчетата, но това, че проектът е бил успешен, е безспорно. Всъщност, Борис е обикновен пенсионер, който живее в Химки. Той с лекота се съгласил да участва във фотосесията в замяна на скромен хонорар. Той само спечелил от това. След приключването на проекта дядото успя да се снима и във видеоклипа «My Love is Like» на руската група «Therr Maitz».

Тези момчета успяха да покажат на всички, че не е задължително да имаш милиони, за да си успешен. За да си увеличиш последователите е достатъчна само добре измислена стратегия и малко креативност при снимките.  

Източник: Instagram

Превод и редакция: БЛИЦ