Актьорът Жан-Клод Ван Дам призова американците да гласуват за Тръмп и заяви, че е време САЩ да се помирят с Русия. В интервю за сайта на звездите TMZ Ван Дам разказа, че обича САЩ, защото благодарение на тази страна е станал кинозвезда, но отбеляза, че в момента Америка има проблеми.
„Обичам Америка. Пристигнах тук гол и бос и станах звезда благодарение на хората тук. Тук ми е добре. Но днес със САЩ трябва да се държим така, сякаш те са един бизнес, защото момета, вие имате проблеми. Пътувам по цял свят – живея в Хонконг, посещавам Америка, пътувам из Европа. Срещал съм се с президента на Русия Владимир Путин, с бившия италиански премиер Силвио Берлускони, с милиардера и кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп”, каза Ван Дам.  
 
При това актьорът смята, че президентът, който ще помогне на Америка да се справи с проблемите, е Доналд Тръмп. Според Ван Дам, ако човек като Тръмп „инвестира два, три, четири, пет, шест милиарда в своята страна, то той ще иска да защити своите интереси”.  
 
Ван Дам е уверен, че в момента не е времето за разговори за кибератаки: ръководството на САЩ трябва да мисли за това, как да отиде в Русия, „да изпие водка с господин Путин и да се опита да се помири”.
 
Актьорът е убеден, че най-силните страни в света са САЩ и Русия, затова те просто са длъжни „да си подадат ръце”.