Разводът определено е сред най-неприятните събития в живота. Съпрузите трябва да делят имуществото си, а това често докарва след себе си доста сложни ситуации. А ако разводът се разиграва в Русия, тогава всичко е непредвидимо.
Двойка новобогаташи са били принудени да построят по средата на къщата си... стена, защото не могли да разделят имуществото си. 35-годишната Маргарита и бившият й, вече, съпруг Сергей преживели истински шок, когато в дома им влезли строители и започнали да издигат преграда.
 


Всичко започнало, когато решили да се развеждат. Съдът постановил, че трябва да разделят имуществото си поравно. Пак така трябвало да разделят и огромното си имение в баровския квартал "Рубльовка".

 

Нито един от двамата обаче не искал да направи компромис. Нито Маргарита се съгласявала да напусне своята половина и да вземе пари за нея, нито Сергей. След дълги пререкания съдията по делото за развода взел соломоновско решение и се произнесъл, че по средата на къщата трябва да бъде построена стена.
 
Така един ден, докато Маргарита и двете й подрастващи деца закусвали, в къщата дошли строители със заповед да я разделят на две.


 
За съжаление обаче стената препречила достъпа до стълбите. Така Маргарита и децата й не могли да се доберат до стаите си. Сергей пък въобще не можел да влезе в къщата, защото входната врата била в половината на бившата му жена. По време на странното изплънение на съдебното решение в дома гостувало момиченце, приятелка на една от дъщерите на Маргарита. Тя се оказала затворена на втория етаж и се наложило пожарникари да я освобождават през прозореца.
 
Превод БЛИЦ