Не можем да позволим на тъмните сили, които властват в тази кампания, да мътят спокойствието на хората. Те целят единствено властта, без да предлагат реална алтернатива на постигнатото до момента от правителството на Бойко Борисов за всички български граждани. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Девня.
Тя припомни ситуацията в държавата през 2013 година, когато на власт бе правителството на Пламен Орешарски. „Народното събрание беше оградено със железни ограждения, а тогавашният министър-председател се криеше от хората. Нямаме право отново да връщаме България в безвремието, в което беше попаднала при управлението на БСП и ДПС. Ние искаме страната ни да продължи по пътя на европейското си развитие, да бъде фактор на стабилност и сигурност в региона и в Европа“, категорична бе Цачева. По думите й, не може една парламентарна група, чийто членове са по-малко от една шеста от общия брой на народните представители, да се обявява за алтернатива на избрано от народа управление.
 
„Като президент и вицепрезидент с вицеадмирал Пламен Манушев ще подпомагаме активно правителството и институциите, но ще защитаваме само онези политики, които отстояват интересите на гражданите“, обясни Цецка Цачева. Тя заяви пред жителите на Девня, че си спомня добре срещата си с посетителска група от града, която е била в парламента през месец май. „Още тогава се запознах с проблемите на Общината. За да продължим да ги решаваме, трябва да гарантираме отличния синхрон, който има в момента между правителството на Бойко Борисов и местната власт“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.
 
Цецка Цачева посочи, че страната ни трябва да продължи спокойно своето развитие. Тя обясни, че обновяването на населените места с нови площади, спортни зали, санирани сгради, училища и детски градини не се прави само за членовете на ГЕРБ, а за всички български граждани. Цачева бе категорична, че като президент тя ще работи за обединението на нацията.
 
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов отбеляза пред хората направеното за жителите на областта от кмета на Варна Иван Портних и от депутатите на ГЕРБ във Варна. „Убеден съм, че Варна ще стане морската столица на България. Кметът Свилен Шитов, който спечели местните избори в Девня миналата година, бе най-приятната изненада за нас. Като кмет той доказа, че има потенциал и затова получава подкрепа за развитието на общината от правителството на Бойко Борисов. Състоянието на общината беше тежко, но полагаме усилия Девня да върви напред. За да стане това, се нуждаем от подкрепа на президентските избори“, обясни Цветанов. По думите му, победата на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев ще гарантира стабилността на държавните институции, които ще продължат да работят в синхрон с местната власт.
 
Кметът на Девня Свилен Шитов посочи, че усилията му са насочени в превръщането на Девня в културно-историческа забележителност.  „За да се случи това и да получаваме подкрепа от държавата, трябва да продължим по пътя на стабилността. Това може да бъде гарантирано само от президентската двойка Цачева-Манушев, защото те са достойни хора и професионалисти“, заяви Шитов.