Все по-често се прокрадва идеята, че здравната система трябва да насочи своите усилия приоритетно към изследване на здравите хора, с цел предпазване от възникване на болести. Тази идея на превенция обхваща връщането на човека към хранене според естествените биоритми на организма. Тези изводи подкрепят Немския хомеопатичен съюз, както и много натуропати по света.
Те застават зад идеята за здравословно хранене в зависимост от годишните времена и биологичния часовник на човека. Неспазването на тези естествени биоритми, съчетано с неправилно хранене и недостиг на важни соли и минерали в организма води до възникването на болестни състояния. Добавеният неправилен начин на живот, като липсата на движение, негативните мисли, потискане и „предъвкване“ на проблемите, свръхизисквания в работата и т.н., са причината човек да не може да достигне средна продължителност на живота от 120 години, която му е генетично заложена.
 
Тези стресови състояния най-често дават своето отражение в проблеми в стомашно-чревния тракт, които можем да контролираме с правилно хранене, прием на необходимите шуслерови соли и природни продукти като например горчивките, които са комбинации от билки за здрав стомах.

Цикличният ритъм на организма, както и храненето според биологичния часовник определят 5 периода, които оказват влияние върху организма и с чието протичане е добре да се съобразяваме, когато се храним през деня. Тези периоди - пролет, лято, късно лято или ранна есен, есен и зима, съответстват на активността на отделните органи в денонощието като бележат максималната активност (2 часа) и съответно времето на покой (2 часа) на всеки орган.
 
Периодите са разположени през 12 часа едни от друг. По времето на най-голяма активност на всеки орган, той се нуждае от важни соли и минерали, които, често не успяваме да си доставим с храната и е добре да добием допълнително чрез лесно усвоими хомеопатични таблетки - за смучене или разтворими.

Източник: puls.bg

ОЩЕ ЗДРАВНИ НОВИНИ И СЪВЕТИ ЧЕТЕТЕ НА НАЙ-ДОБРИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO