Млада бургазлийка преживя шок, като намери колата си „Пежо“ забита в бетонни саксии пред блок 404 в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“. Автомобилът е бутан целенасочено метри, за да бъде наврян в саксиите, които са обърнати и изпочупени. Екшънът се е разиграл посред нощ пред няколко магазинчета в иначе гъстонаселиния район.
Целият тротоар е бил в пръст, а колата е с отпечатъци от вандалите, които видимо са положили доста усилия, за да избутат автомобила, съобщава burgasinfo.com.

Собственичката е заснела автомобила, след като преминал първоначалния ужас от видяното и е преместила пежото, за да не пречи на движението на пешеходците. Предполага се, че погромът, който са заварили местните жители сутринта, е останал от среднощен купон на наркомани или пияни младежи.

„Потресе ме реакцията на полицаите, които повикахме на място. Те напълно неглижираха проблема, след като разбраха, че няма извършена кражба. Никой не погледна нито има ли камери в района, нито пък бяха взети отпечатъци от следите, които ясно си личаха по предния капак. За служителите на реда обаче това явно е маловажен случай“, каза собственичката на колата.

Младата жена има идея за сформиране на патрули от граждани, които да обикалят междублоковите пространства и да се грижат за сигурността на хората.