Българските граници се пазят надеждно от държавните институции, благодарение на съвместната ни работа с европейските ни партньори. Въпреки това има сили, които искат да предизвикат дестабилизация и правят внушения, които предизвикват напрежение сред обществото. Европейските ни партньори признават, че България пази отговорно външната европейска граница. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Провадия, съобщиха от пресцентъра на партията. „Опонентите ни говорят, че България ще бъде завладяна от бежанци. Шестима души от стотици хора на границата ни са пожелали да останат в България. Днес те са четирима, защото двама са напуснали страната. Могат ли четирима души да бъдат заплаха за нашата сигурност. Да мислим разумно и да преценяваме трезво“, призова присъстващите Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за президент обясни, че за да има ръст на икономиката е необходимо да има стабилни държавни институции. „Помним институционалната криза, която настъпи с управлението на Пламен Орешарски през 2013-2014 година. Затова трябва да продължим посоката на европейското си развитие, по която ни води правителството на Бойко Борисов. В резултат на политиката на кабинета в интерес на всички български граждани в цялата страна има нови площади, стадиони, санирани сгради, училища и спортни зали. Това се прави за всички хора, без значение какви са политическите им пристрастия. Затова аз искам доверието на всички българи, защото президентът е обединител на нацията“, каза Цецка Цачева.

Като свои приоритети Цецка Цачева заяви насърчаването на по-образована българска нация, която да живее в стабилна и просперираща държава. „Като президент винаги ще заставам на страната на интереса на българските граждани, когато се предприемат действия против техния интерес“, подчерта Цачева.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов призова хората да противодействат на агресията, на популизма и на внушенията, които правят опонентите на ГЕРБ. „Когато БСП и ДПС издигнаха Пламен Орешарски за министър-председател на България, страната ни бе отклонена от европейския си път на развитие. Днес отново трябва да направим избора си. Заявете своята ясна позиция за стабилна и сигурна България с номер 17 в бюлетината“, каза Цветанов. Той подчерта важността на личните срещи с хората и обясни, че ГЕРБ никога не се е отделяла от българските граждани. „Аз съм убеден в качествата на Цецка Цачева и Пламен Манушев. Те ще бъдат достойни президент и вицепрезидент на България“, заяви Цветан Цветанов. 

Вицеадмирал Пламен Манушев заяви, че изборът на 6-ти ноември е важен, за да не изгуби страната ни посоката си на развитие. „Ние ще работим за силна и просперираща България. Никой не желае мира повече от една майка. Цецка Цачева ще бъде истински обединител на нацията. Подкрепете ни, за да живеем в мирна и стабилна държава“, призова присъстващите кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент.