Тя е млада, но знае цената на живота. И коя е. Глория влезе във "ВИП Брадър", за да покаже, че има и качествени млади хора - на тези, които искат да видят това. Глория е странно съчетание от качества, талант и неподражаемо излъчване. И характер. Тя е модел, тя рисува, тя има отношение към музиката и е диджей. И е влюбена. И знае защо. Риалити героинята се съгласи да разкаже за себе си. Макар интервютата да не са й сред любимите занимания.
- Глория, как се чувствате на свобода?
- О-о-о вътре е затвор... И тази изолация ме накара да си направя равносметка за много неща в живота. Да си навън е прекрасно! Първото нещо, което направих, е да си купя пица.

-Нито веднъж ли не хапнахте пица в Къщата?
- Нито веднъж... Странното е, че хората в Къщата са на такова финансово ниво, че досега може би не са се замисляли за това как храната им може да не е толкова удоволствие, колкото необходимост. Вътре дотолкова преценяваш продуктите, с които разполагаш, че не можеш да си позволиш никакъв лукс за нещо, което ти се яде. По-скоро се храниш, за да оцеляваш, отколкото да ти е приятно. И се замисляш, че много голяма част от българския народ няма възможности и се изхранва с изключително малко средства. И това с липсата на храна в Къщата беше един много важен урок.

-Кои хора ви липсват сега?
- Всички - всеки имаше свой принос... Когато се случеше нещо, се допитваш до всеки, за да направиш равносметка на ситуацията. Може би най-вече ми липсват Роро, Деси, Ирина, Лара, Ути, бате Вальо...

- Защо не бихте общувала с Миглена в живота, както казахте?
- Тя показа една доста студена страна... Може би не е на същото емоционално ниво, на което съм аз. Не мисля, че бих се чувствала добре, общувайки с нея след нещата, които се случиха в Къщата.

- Как се почувствахте, след като повторно ви върнаха в шоуто като главен виновник за "диариягейт"?
- Връщането ми в Къщата беше доста странен момент, защото тъкмо бях излязла предишната вечер и бях спала в моето легло... Тъкмо започнах да се чувствам добре и отново трябваше да се върна. Вътре ми беше малко напрегнато, дори имах чувство, че няма да изляза повече навън. За около 5 часа се върнах, делото ("диариягейт", б.а.) продължи около четири часа и половина. Излъчиха много малко, но беше доста тягостно и ми беше изключително странно приятелите и близките ми да гледат подобно нещо. Абсурдно е как една себеуважаваща се жена повдига дело срещу мен, защото имала разстройство и се гордее с това. Дори иска това да е най-скъпото разстройство в живота й. Аз умрях от срам...

- Е, вие не сте виновна за проблема на Миглена, защото не сте й сложили разхлабително шоколадче.
- Тъжно е, че хората трябва да стават свидетели на подобни неща. Самият факт, че Миглена повдигна фалшиви обвинения към мен за подобно нещо, е изключително срамно. Аз не бих направила подобно нещо. Определено това не е примерът, който искам да оставя на моите деца, както и на хората, които гледат. Съжалявам, но това беше доста негативен пиар за Миглена.

- А какво ви провикира да станете част от "ВИП Брадър", тъй като не сте от популярните ВИП-ове у нас?
- Да, така е... Не съм желала да стана по-популярна, тъй като не живея в България. Смятах, че ще бъде страхотен експеримент с човешкото съзнание и физика. Самите изпитания, пред които те изправя Биг Брадър, не само в социалната среда, но и физическите, както беше в лудницата, са много ценни. Не би могъл човек да ги погледне по този начин, без да стане част от подобен експеримент. Желаех да нарисувам едно платно вътре, но не стигнах до там, заради живота в Къщата.

- Смятата ли, че именно липсата ви на популярност беше причината да напуснете шоуто?
- О-о да... Аз изживях доста за един месец, през който бях в изолация. Не знаех колко е часът, коя дата е, какво се случва навън, нищо ... И слава Богу, че напуснах, защото това, което преживях, ми стига (смее се, б.а.).

- Загуби ли Къщата от своята цветност, след излизането ви?
- Много забавления и интензивност имаше в Къщата. Не смятам, че е загубила от това, с моето излизане. Вътре има много цветни образи, които тепърва ще се разгръщат и ще има още изненади, надявам се. Аз лично няма да гледам шоуто.

- Големият брат сякаш искаше да ви представи като не много стабилен човек или поне това беше линията, която следваше.
- Да, вероятно това е била най-интересното от мен. Но аз не съм чак толкова краен човек и не изпадам в кой знае какви емоционални състояния. До колкото знам съм показана по-скоро като нестабилна...

- Да, по-скоро като Жана...
- А съм изключително далече от нея (смее се, б.а.). Но то на никого не е интересно да гледа Глория, която медитира, разговаря ... Естествено, че хората искат да видят малко екшън, малко драма, разголени емоции, нерви, така че е трябва да има някой, който да показва това.

- А коя е Глория, която масовият зрител не познава?
- Израснала съм в прекрасно семейство, което се разпръсва по света - родителите ми - в Лондон, вуйчовците ми - в Дания и почти не остават роднини в България. Занимавам се с мода от 16-годишна...

- Как се случиха нещата относно модата?
- Класическото намиране на улицата от моя букер Дидо. Той ми намери страхотна агенция в Италия, в която бяха имена като Наоми Кембъл. В Милано започнах да работя - ревюта, фотосесии и лека-полека обиколих доста държави. В Азия съм била. Завърших Художествената гимназия, но продължих да работя като модел, както и сега. Междувременно учих мода в Лондон, приеха ме "философия" в Софийския университет, но изкарах само една година, защото не ми хареса атмосферата, да не кажа корупцията.

- Няма как да не попитам за тази прословута изложба с пениси, за която спомена Емануела.
- Емануела нещо не е разбрала, защото това не беше изложба. Става въпрос за дипломирането ми в художествената гимназия - три големи картини - платна по 2 метра, които бяха нарисувани в стил поп-арт и те представляваха три фалоса. Това беше желанието да покажа бунтарството си на 18-годишен човек. Смятам, че това е абсолютно нормално. И не става въпрос за нищо вулгарно. Картините са много стилизирани.

- Къде живеете в момента?
- В Ница.

- Защо точно там?
- Защото там е любимият ми човек.

- Димитър ли?
- Да!

- Един мъж може ли да е причина и да ви накара да го последвате?
- Един мъж - не, но една голяма любов - да!

- На 25 години човек може ли да е категоричен, че това е голямата му любов?
- Човек никога не може да бъде категоричен, но може да усеща кое е правилно.

- Може ли да кажете повече за Димитър - голям ли е, с какво се занимава, българин ли е...
- На 31 години е, разликата ни не е голяма. Прекрасен е, работи в Монако, занимава се с право.

- В Ница всъщност имаше атентат. Вие бяхте ли там по това време?
- Бях в България и диджействах в Созопол, когато стана атентатът в Ница. Докато бях на пулта, Димитър ми се обади и ми каза: "Любов моя, искам да ти кажа, че те обичам! Тук има атентат..." На мен ми се подкосиха краката и паднах на земята. Слава Богу той се е прибрал вкъщи секунди преди това да се случи. Живеем точно на мястото, където беше атентатът. Благодаря на Бога, че и приятелите ми са добре. Беше изключително тежък момент и за двама ни и сега се местим от там. Страшно е, когато осъзнаеш, че си се разминал за секунди със смъртта. Ако аз бях там, осъзнавах, че щяхме да останем до края на карнавала.

- Коя е музиката, която ви кара да се чувствате добре?
- Джаз...

- Забравих да ви попитам какъв е коментарът ви за постъпката на Явор Бахаров?
- Постъпката на Явор беше отвратителна... Не го познавам много добре, но това, което видях в Къщата, ме накара да мисля, че той е абсолютен егоцентрик. И това му изигра много лоша шега.

- Каква е истината за връзката ви с Емануела и близостта на вашите майки?
- Майките ни се познават. Аз обидих нейната, което беше доста абсурдно от моя страна, емоциите надделяха в мен, малко се изхвърлих и съжалявам за това. С Емануела нямаме лоши отношения, много пъти сме си говорили, тя е приятен човек, а и животът в Къщата ни сближи. Нямам нищо против Емануела.

- Има ли нещо, което остави горчилка във вас, след участието ви във "ВИП Брадър"?
- Не, засега няма... Не съм анализирала целия си престой - имаше и хубави, и лоши моменти.

- Димитър успял ли е да гледа шоуто?
- Да! Каза, че се гордее с мен и ме обича! Няма драма...

- А майка ви?
- Мама също... Всички много ме подкрепят. Те ме познават и предаването не е променило мнението им за мен.

Интервю на Надежда Йосифова, Lifestyle.bg